Rafinált smink 40 feletti nők számára

Nap mint nap varázslat

A középkorú nők  hétköznapjaiban  olyan tevékenységeket kell találniuk, amelyektől  különlegesnek érezhetik magukat.  Egy megfelelő smink rutin alkalmazása, akár  egy  unalmas hangulatban induló napot is  feldobhat.
Nem számít, hogyan ébredünk reggelente, a megfelelő , önazonos  smink mindig örömet okoz és javíthat a közérzetünkön  egész nap. Éppen ezért soha nem késő szakemberhez fordulni és megtanulni azt a minimumot, melyet mindennap rutinszerűen el tudunk végezni. 

                          Böngéssz az egyéni sminktanfolyamok között.

Lehetséges, hogy most érkezett el a pillanat,  kicsit odafigyelni és több energiát szánni a sminkelésre.

A minőségi sminkanyagok kiválasztása rendkívül fontos. Nemcsak a tartósság szempontjából, hanem az arcbőr ápolása, táplálása  érdekében. Az olcsóbb termékek sokszor tartalmazhatnak  alacsony minőségű -bár nem tiltott-  összetevőket, ellenben azokkal a termékekkel, melyek kiváló minőségű kozmetikai hatóanyagokban gazdagok. Általában segítség nélkül nehéz megtalálni a megfelelő smink kozmetikumot, ezért a tudatos választás és a feleslegesen kidobott több tízezer forint megtakarítása szempontjából (is) tapasztalt szakember segítsége szükséges.

A sminkben egyébként is , de érett korban a színek  szintén nagyon fontos.

foto: Pinterest

Felejtsétek el a az élénk színeket ! ….de vigyázat, az unalmas szürke és barna néhány árnyalat is előnytelen.                                                                                                                                                                       

Nem igazán hiszek a “kevesebb néha több” elvben. Legyen inkább önazonos és rafináltan egyszerű. elegáns.  A szemekre is kerülhet szín, de okosan bánjunk vele.

 

Egy friss rúzs vagy épp a szemek hangsúlyozása egy árnyékoló szemhéjpúderrel valódi fiatalságot és energiát adhat az arcnak.

foto: Pinterest

Közvélemény, hogy a sminkelés inkább a fiatalabb korosztálynak való, de ez a kijelentés messze van az igazságtól. A középkorú nők is bátran elkezdhetnek sminkelni akkor is, ha korábban nem tartották fontosnak.  Mindenkinél máskor jön el az ideje. Felemelő érzés,  elégedettség és jó közérzet , amit  nyújthat.

Soha nem késő elkezdeni.

A  napi sminkelési szokások kialakítása csak rajtunk múlik, bár jobb, ha nem túl bonyolult.  Legyen izgalmas és szórakoztató utazás az önbizalom és az új életszakasz  stílusának felfedezésében. Ebben az életkorban sokminden van már mögöttünk, pont ezért nem érdemes hezitálni, hogy merjem vagy ne merjem elkezdeni. 

Számomra a sminkelés egy örök játék, amiben az a jó, hogy ha mégsem tetszik lemosható és újrakezdhető. Sokfélék vagyunk, sokféle ízléssel, más-más élethelyzettel, de egyben biztos vagyok, minden nő szeret szép lenni.

 Az egészségünket és szépségünket mindig tartsuk szem előtt. A minőségi kozmetikumok, sminkanyagok és az örömteli sminkelés mind mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minden nap magabiztosan és elégedetten lépjünk az utcára.