Valóban ilyen sokat számít…?

Igen, valóban sokat számít  –a naponta viselt smink szempontjából-, hogy rendszeresen járunk kozmetikushoz és az otthoni ápolást sem hanyagoljuk.

Mivel tanult szakmám kozmetikus, így nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy a személyes sminktanácsadásaimon/oktatáson ne merüljünk el kicsit ebben a témában. Tapasztalataim szerint minden esetben találunk valami olyan megoldást a bőrállapot javítására, amivel érdemes foglalkozni, amit érdemes rendszeresen elvégezni….bizony , bizony…érdemes kozmetikushoz járni.

Klasszikus arcmasszázs hetente, 10 naponta = gyors megújulás

Alapvetően mi is a megoldandó feladat?

Leginkább az alapozó viselete okoz gondot, hiszen azonnal láttatja milyen is az adott hölgy arcbőrének minősége (életkortól függetlenül). Sokan az alapozót hibáztatják a ráncocskák jelenlétéért a sminkelés kapcsán, hiszen ahogy felkerül az alapozó ezek a kisebb- nagyobb barázdák azonnal látszanak. Ebben van is némi igazság……de mi lehet az oka, hogy rengeteg nő -többnyire 30-40+ évesek- inkább lemondanak az alapozóról.

Bevallom, annyira egyszerű a válasz, hogy jómagam is csak hosszú évek tapasztalatait boncolgatva fedeztem fel. Azóta minden vendégemmel ismertetem a felfedezésemet és valamennyien meglepődve konstatálják, hogy ez mennyire igaz.

Szóval, a lényeg!

Amikor egy arcbőr nem megfelelő hatóanyagokat kap, azaz nem elég hidratált és táplált, nem eléggé rugalmas, esetleg extra száraz a felülete is, azon bizony nem segít a legdrágább, legszuperebb alapozó sem.  Manapság az alapozók úgy vannak megalkotva, hogy azokat naponta, reggeltől-estig kellemes viseletként éljük meg. Sőt, eközben védelmet nyújtson, tápláljon és természetesen gyünyörű textúrát és színt kölcsönözzön a bőrnek. Ezzel szemben egy dehidratált bőr annyira szomjas, hogy az alapozókban található hatóanyagokat szinte “habzsolva megissza”. Így a felületén az alapozók “szárazanyag”tartalma lesz látható és emiatt a tükörben is száraz , ráncos arcbőrt látnak azok a nők, akik emiatt nem viselnek szivesen alapozót. Az alap feladata a fedés, amit el is végez, hiszen mindent szépen lefed, de a ráncok, a fizikális barázdák ott maradnak (szoktam mondani, az alapozó nem glett :) ) és még feltűnőbbek lesznek egy tiszta egyenletes arcfelületen. Ez az igazság, amiért olyan sokan azt gondolják, hogy amikor alapozót használnak, az “öregíti” őket.

Akkor jövök én és felborogatom ezt a tévhitet egy egyszerű metódussal.

Miszerint  összeállítom személyre szólóan azt a bőrállapot javító rutint, aminek eredményeként szebb, rugalmasabb, hidratáltabb lesz az arcbőr és a megfelelő alapozó kiválasztásával, annak viselete egy életre szóló élmény lesz, amiről nem lehet leszokni. A tudásom, csak szépít! DK