Bio

Dévényi Kathy hazánk egyik ismert sminkmestere 1992 óta dolgozik párhuzamosan a szépségipar különféle területein. 

Neve nem csak a szakemberek előtt, de a hétköznapi felhasználók köreiben is ismerősen cseng. Számos szakmai rendezvényen van jelen előadásaival, bemutatókkal, workshopokkal több, mint 20 éve.Kozmetikus végzettsége kapcsán sokáig a kozmetikai szalonját vezette és  kozmetikusként is dolgozott nap mint nap.

Indulás

1992-ben az elsők között volt, aki Magyarországon tartós műszempilla készítést és sminktetoválást végzett illetve  később hosszú évekig oktatta is a kozmetikusokat.

1995-ben indította be a -elsöprő sikerű- menyasszonyi szolgáltatásait.

1997-ben nemcsak elsőként publikál a henna festésről (Mehndi), de elindítja a nagy sikerű henna tanfolyamait.

Bevezette a kozmetikusok szervezett képzését, miszerint közérthető technikákkal tanítja kollégáit sminkelni és értékesíteni. Kozmetikusok százai fordulnak meg különböző sminktanfolyamain. Jó néhány make up brand bevezetése fűződik nevéhez-csak egy pár a teljesség igénye nélkül: MaluWilz, ARTDECO, BeYou, Face Design/BABOR, Backstage Make up.

A 90-es évek elejétől rendszeresen dolgozik az MTV egyes emblematikus műsoraiban mint vezető sminkes. Ezzel párhuzamosan a hazai pop-rock zenészek és előadók videokloppjeit, lemezborítóit , sajtóanyagait készítő team-ek tagja.

Sikerek

Színművészek, politikusok, sportolók, komolyzenei előadók, pop-rock zenészek énekesek, zenekarok fotózásain rendszeresen sminkel, egyes ismert emberek privát sminkese, akik kizárólag vele dolgoznak.

1996-tól egyéni tanítványokat fogad ( dk Make up Kreatív Sminkműhely ), majd a gyorsan híre megy oktatási módszerének és ’98-ban megalapítja önálló sminkiskoláját ( dk Make up Academy), ahol iskola rendszeren kívüli nappali -regisztrált- felnőtt képzés folyik.

2004-ben az iskola ( DVNYi Make up Academy) bővül és évente 18-24 jól képzett sminkest indít el a szakmai úton. Számtalan tanítványa sikeres itthon és a határainkon túl egyaránt.

1997-től az induló RTL reggeli műsorában publikál a smink fontosságáról hétről-hétre, ezzel ismertséget szerezve a nagyközönség előtt is.

Szakmai lapokban és női magazinoknak ír cikkekket rendszeresen.

2007-ben megnyitja újabb smink üzletét és a megnyitó alkalmából GUINESS rekordot állít fel emberi teljesítmények kategóriában. Egy hétnyi munkaidőt, azaz 40 órát sminkel egyhuzamban, összesen 122 ember fordul meg a keze alatt.

A magyarországi Beauty Fórum munkatársa 14 éven át. Szakmai cikekket ír illetve lektorál és több step by step anyag jelenik meg munkáiról.

A nemzetközi zsűri visszatérő tagja a müncheni International Make up Awards  és a magyarországi sminkversenyeken egyaránt.

A ’90-es évek közepétől kezdve minden lehetőséget megragadva, számtalan fórumon publikálja a smink fontosságát a hétköznapi nők életében.

ELSŐ SMINKISKOLA

1995-től, első sminkes az országban, aki speciális egyénre szabott smink foglalkozásokat tart fiatalabb és idősebb korosztály számára, hogyan és mivel készítheti el bárki könnyedén saját sminkjét önállóan. A smink termékek minősége is fontos számára, ezért mindig csak olyan smink termékkel -márkával- dolgozik, amit maximálisan megbízhatónak talál, hiszen ezt kínálja vendégei számára is. Valamennyi eddigi üzletében 1993 óta, az egyéni sminktanácsadás és oktatás, különféle tréningek formájában elérhetőek a tanulni vágyó hölgyek számára.

A folyamatos megújulás híve, nem rettenti meg egy-egy új  kihívás. Nem csak publikál, de napra kész információi vannak – vendégein keresztül -a magyar nők szépségápolási  igényeivel kapcsolatban.