Kozmetikai tetoválás – Részletek

SminkTEtoválás = szépítő korrekció

…melynek során az eredeti -szemöldök, száj és szem –
formát a legoptimálisabban formáljuk  vagy inkább “csinosítjuk”. 


Ezáltal törekszünk a legtermészetesebb színt kiválasztani és formát kialakítani, melyet tulajdonosa megközelítőleg három éven át megelégedéssel, örömmel visel nap mint nap.

A permanent make up NEM a smink helyett készül, NEM a napi sminket hivatott helyettesítenihanem a smink könnyebb elkészítésében nyújt nagy segítséget.( pl. a szájkontúr) .

A sminktetoválást minden esetben nyugodt, tiszta környezetben és steril – egyszer használatos – eszközökkel végezzük. A vendég nyugalma és a „fájdalom” csökkentése számomra elengedhetetlen feltétel.   

Csak természetesen…

     Sokan most biztos vitatkoznának az utóbbi kijelentésemmel, de az az igazság, hogy a legtöbb hölgy egyáltalán nem kedveli/kedvelné, ha bármelyik sminktetoválása erőteljesen uralkodna az arcán.

1994-ben kezdtem sminktetoválással foglalkozni, hiszen sminkesként ,kozmetikusként úgy gondoltam óriási segítség ez azok számára akik híján vannak a tökéletes formáknak.

     Két évvel korában részt vehettem egy német korrektőr workshopján, aki már akkor a szálas technikát alkalmazta a szemöldök elkészítésénél. Számomra attól kezdve ez lett az etalon, s mikor elhatároztam, hogy megtanulok “tetoválni” úgy kezdtem céget és gépet keresni, hogy lehetőség legyen a géppel apró szálakat  rajzolni. Ekkor találkoztam Szigeti Ágival, aki az elsők között oktatott tetoválást Magyarországon.

     Nem igazán foglakoztatott, hogy mások hogyan csinálják, mert a vendégek visszajelzései és a szájról-szájra reklám jócskán vitte a természetes hatású sminktetoválás hírét. Akkoriban a Die Linie  svájci cégnek voltam a magyarországi oktatója és a képzéseket már akkoriban színelmélettel, szín -és formatervezéssel egészítettem ki. (nem tetszett igazán a satírozott, színnel feltöltött , kontúros szemöldök, mert kozmetikusként tudtam, hogy a vendégek eltűrik, bár nem szeretik a “frissen festett” szemöldök látványát).

    Mindig fontos az alanyom, aki rövidebb-hosszabb gondolkodás után elszánja magát egy sminktetoválásra.

Nem egyszerű döntés, hiszen többségüknek nincs tapasztalata a beavatkozással kapcsolatban. Sztorizás, elmondás alapján viszont elég nehéz határozottnak lenni. Bárkivel szívesen diskurálok az elkészítés menetéről és a várható eredményről, akit foglalkoztat a gondolat, miszerint vágyik egy csodás szemöldökre, egy szabályos szájra illetve egy határozott szép ívű szemhéjvonalra vagy csak szempilla sűrítő hatásra.. A beszélgetés során minden lehetőséget illik feltárni azok előtt akik érdeklődnek és szándékukban áll egy szépítő korrekciót bevállalni.

Mikor végzünk szemöldök korrekciót?

 Talán, mert az eredeti nem eléggé hosszú, nem szép az íve, rosszul van kiszedve,  túl vékonyka, baleset vagy betegség következményeként kihullott, ritka vagy asszimetrikus, esetleg ezekből a “problémákból” több is jelen van.

A vendég évek alatt helytelenül- elszedte- a szemöldök formáját és már nem nőtt vissza az eredeti vonalon.

Miért szeretik a száj vonalának megerősítését? 

Sok esetben színtelen , kontúr nélküli az eredeti forma, túl keskeny, volumen nélküli, esetleg ferde vagy szabálytalan. Ilyenkor inkább a száj színéhez közeli árnyalatot választunk, hogy természetes legyen a végeredmény. A kontúr vonal a maga egyszerűségében nem elegendő . Minden esetben kissé befelé satírozunk, hogy így plasztikussá, teltebbé tegyük a szájformát. 

A kor előre haladtával a száj elveszíti korábbi színét és ezzel párhuzamosan a kontúrját.
Ekkor szinte beleolvad az arcbőr színébe és a rúzsozás is nehezebb. A korrekció ezen segít.

Mit érhetünk el egy szemkontúrral?

 Van néhány megoldás, amit minden esetben viselőjének személyisége határoz meg. Szolidabb megoldás a szempilla tövének megerősítése, mely sűrűbb hatást kelt, de nem szembetűnő. A lágy tusvonal készítése , azoknak ajánlott , akiknek a szem nyitott állapotában is látszik a szép ívű vonal. Az extrém eseteket se vessük el, mert van akinek illik a vastag esetleg színes “tusvonal” még akkor is , ha hosszabb ideig viseli.

 A “NŐ” a tökéletesre törekszik és keresi a módját, hogyan valósíthatná meg.

A szakembernek tehát óriási a felelőssége, amikor a segítségét kérik.

A kozmetikai tetoválás NEM egy életre szóló bevállalás, mint az art tattoo. A kozmetikai tetoválás ideje maximum 3 , 3 és fél év, hiszen időközönként jogában áll mindenkinek úgy dönteni, hogy nem szeretné tovább viselni azt. Esetleg a kor előrehaladtával lágyabb színre és formára lehet szükség.


Hogyan keressük meg a legkiválóbb szakembereket, akik valóban a természetes szépítő korrekció elkötelezett hívei?

Keressünk, kérdezzünk, tájékozódjunk, tudjunk meg minél többet a beavatkozásról, a gyógyulásról, ápolásról , kizáró okokról. Érdemes megtudni az árkategóriát, hová megyünk, milyen körülmények között zajlik a munka, ki készíti és kapunk-e garanciát.

A tájékoztatás része nem csak a munka menetének leírása, hanem esetleg azt is megtudhatjuk milyen festékkel készül a tetoválás.


FONTOS információ !

A szemöldököt semmi esetben sem kell leborotválni a tetoválás miatt, mert a szépítő korrekció az eredeti szemöldököt “használja” fel a tökéletesebb forma kialakításakor.

Megítélésem szerint nincs két tökéletesen egyforma szemöldök (jobb-bal) ezért abszurd, merev  hatást kelthet a szigorúan sablonnal készített egyforma szemöldök.

A száj nagyobbítására nem megoldás ha jóval az eredeti kontúron túl rajzoljuk az újabb kontúrt.


NEM divat és soha nem is volt divat a sötétbarna vagy bordó kontúr!

Röviden és tömören a lényeg, figyeljünk a vendégek igényeire, de ne engedjünk az irreális kéréseiknek, mert a szakember józan megítélése adhat esztétikai iránymutatást és tarthatja magas színvonalon a sminktetoválás/semi-permanent tattoo/ permanent make up tattoo/kozmetikai tetoválás népszerűségét.

A beavatkozások árairól  a következő oldalakon részletesen tájékozódhat.