Három grácia

Hyaluron. Q10. Retinol.

Szakemberként munkám során használok olyan kozmetikumokat, amelyek gyorsan hozzák a várt eredményt.

Ilyenek a -pár percre- szem alá tehető tapaszok, az otthoni használatra megalkotott szuper kis „gépek”, a kíméletesen tisztító peelingek, a jobbnál-jobb maszkok és nem utolsó sorban a gyorsan felszívódó szérumok, gélek.
Nem is fontos, hogy ezek mind ott sorakozzanak a fürdőszobádban, de legyen neked is egy s.o.s. Beauty Jolly Joker-ed.

A szépségiparban eltöltött hosszú éveim alatt sokféle termékkel találkoztam és sokfélét ki is próbáltam. Addig amíg az ember lánya fiatal, nem is veszi észre a különbséget krém és krém között. Amint átléped a harmadik x-et egyre inkább körültekintően kell megválogatnod az otthon használt készítményeket.

Sminkesként méginkább aktuális számomra a hatékonyság mellett a gyors, maradéktalan felszívódás egy krémnél vagy szérumnál. Munkáim során ugyanis találkozom dehidratált, vagy zsíros nem megfelelően ápolt arcbőrökkel, melyek állapotát ott, helyben nekm kell megoldani. Így találtam rá a “Három Gráciára”,  melyek közül valamennyi tudja azt, amit ígér. Kíváncsi voltam, hogy az én 50+-os arcbőröm hogyan fogadja őket.

Mindhárom fantasztikus a maga nemében. Mint köztudott az A-, E- vitaminok abszolút védik és javítják az arcbőr állapotát (Liposoma 2000 vitaminkomplex gél-zöld címke). A hyaluronról egyre többet hallani, hogy mekkora király a hatóanyagok között, hiszen a saját tömegének a sokszorosát képes megkötni a vízből. Szóval nem engedi kiszáradni a bőrt és feszesítő hatása is figyelemreméltó (Hyaluron gél – lila címke). A Q10 kifejezetten anti-aging (öregedés gátló) ránctalanító hatása miatt közkedvelt, éppen ezért inkább csak 40 éves kor felett kell használni (Liposoma Q10 anti-aging gél – fekete címke).  A szérumok jó tulajdonsága, hogy használhatóak önmagukban, a kedvelt arckrémek előtt, az otthoni ápolás során a pakolások alá és ne felejtsük el, hogy kiváló felületet produkálnak a sminkelés előtt.  Érdemes őket sminkelés előtt használni, mert gyorsan és nyom nélkül szívódnak fel a bőrben, hozva az elvárt eredményt

Naponta felváltva használom, reggel és este a csoda szérumok egyikét az arcra , a nyak/dekoltázsra és pillanatok alatt készen is áll a felfrissült, hidratált, feszes arcbőr a további ápolásra vagy sminkelésre.

Azt már csak röviden írom le a sminkhez mire van szükséged: alapozó, korrektor, pirosító, szempillaspirál, szemhéjra 1-2 árnyalat és a szájra rúzs vagy szájfény.
Hidd el nekem, megéri.
Ragyogj, tündökölj, szeress! 

DK

Tippek csak neked ! :)
Megosztom veled azt a néhány trükköt, amelyeket én használok egy -egy ünnepi esemény alkalmával és/vagy közvetlenül az ünnepi alkalom napján végzek el.
Két héttel korábban elmegyek a kozmetikusomhoz egy arctisztításra, ami két óra nyugalom.
Ezután már az otthoni ápolásra fókuszálok.
1. Egy hétig minden reggel és este hideg-meleg víz váltásával mosom meg az arc, nyak, dekoltázs bőrét. (egyébként is rendszeresen teszem)
2. Ezen a héten kétszer teszek fel maszkot, ami hidratál és /vagy feszesít
3. Naponta reggel és este egy speciális arctisztító készüléket és a hozzá tartozó gélt használom, miközben naponta kétszer két perc masszírozást is kap az arcbőröm.
4. Naponta használok szérumot és krémet, így ez nem különleges lépés
5. Aznap, amikor az ünneplésre készülök délután már több időt szánok magamra és mindent használok, amit az egy hét alatt naponta használtam.
Kérdezhetnéd, hogy erre hogy van idő pont aznap az alkalom előtti néhány órában ….úgy, hogy „tömörített file” üzemmódban maximum 1,5 óra sminkeléssel együtt.