Smink vagy sminktetoválás?

Az utóbbi tíz évben újra reneszánszát éli a smink (make up) és nagy népszerűségnek örvend a kozmetikai sminktetoválás (semi-permanent make up).

Mit gondolsz? Fontosabb egyik a másiknál?                                                                                                    

Lehet-e, hogy éppen egymás kiegészítésére szolgálnak?

Sok kérdés felmerül a két szépítő tevékenység mellett és ellen. Mivel mindkettőt 25 éve azonos intenzitással művelem és tanítom, mondhatom, hogy egyik sem kevésbé fontosabb számomra a másiknál.

 

Tapasztalataim alapján, vendégeim véleményét, érveit hallva lássuk mi szól egyik-másik ellen és mellett.

Sminktetoválás ellen: borzalmakat lehet látni, ocsmány fekete, háztető szemöldök, káros az egészségre, örökre ott marad, nem természetes, a férjem nem szeretné stb.

Sminktetoválás mellett: nem kell naponta sminkelni illetve gyorsabban végzek a sminkeléssel, ismét lesz „arcom”, visszakapom a szemöldököm, fiatalít, jobb érzés reggel a tükörbe nézni, sportolás közben is szép vagyok….

                             Itt olvashatsz bővebben a sminktetoválásról.

Sminkelés ellen: nincs időm erre, nem jó a bőrömnek, ügyetlen vagyok, képtelen vagyok egyenes vonalat húzni, elkenődik a rúzsom, elkenődik a szemceruzám, nincs olyan alapozó, ami nekem jó lenne stb.

Sminkelés mellett: ápolt, dekoratív külső, magabiztos megjelenés, öltözködéhez, divathoz, életkorhoz, hivatáshoz igazítható smink, modern termékek tele kozmetikai hatóanyaggal, mely ápol és véd…

Egyáltalán nem mondhatjuk, hogy csak az egyik vagy csak a másik fontosabb.

Ugyanis, aki ügyetlen a sminkelésben vagy nincs türelme bíbelődni nap mint nap egy tökéletes smink elkészítésével, annak mindenképp ajánlani szoktam a sminktetoválás egy számára elfogadható formáját, színeiben a legtermészetesebb megoldással.

Illetve, amikor valaki tetoválással szeretné megoldani a napi sminkelést, óva intem a túlzó erőteljes tetoválástól, hiszen egy természetes tetoválást kiegészítve sminkkel mindig aktuális megjelenést érhet el.

A lényeg, hogy mindkét lehetőséget feltárom, mindkét lehetőséget kínálom és mindkét lehetőségbe nyújtok betekintést.

Akinek van sminktetoválása, azt mindenképp használja segítségként a napi smink elkészítéséhez, így nagyon változatos és izgalmas megjelenéseket is képes produkálni.

Akinek nincs tetoválása és a sminkeléshez is kevésnek érzi a tehettségét, az szánja rá magát egy ultra realisztikus (természetes) szájkontúr vagy száj színező tetoválásra, szempilla sűrűsítő kontúrra vagy szemöldök korrekcióra és biztosíthatom, hogy a sminkeléssel való nehézségei is megoldódnak.

                                 A sminkelés tanulható és minden korosztály számára elérhető.

A helyedben kipróbálnám! DK