Olvasva utazni – Mindenütt jóóó !

Szeretsz utazni?
Újabb és újabb úti célokat kutatni?

Gondolom nem vagyok egyedül ezzel. Azonban ez az időszak nagyobb teret enged az úti filmek felkutatásának, az utazós blogok olvasásának, hogy mire visszatérünk a “régi” kerékvágásba, legyenek megnézni való helyek, városok, látványosságok, érdekességek.

Bár napjainkban szűkösek a lehetőségeink, de a vasfüggöny megszűnésével megszoktuk, hogy mehetünk bárhová a világban, a legtöbb országba akár vízum vagy útlevél nélkül személyi okmányokkal.

2020-ban rádöbbentünk, hogy hiányzik a felfedezés, hiányzik az utazás,hiányzik a repülés feszültsége,a lázas készülödés izgalma és a megérkezés egy ismeretlen országba. A pandémia alatt szokásommá vált útifilmek nézése és leírások olvasása.

Így bukkantam rá egy nagyon helyes és nem utolsósorban hasznos blogra, amit egy légiutas-kísérő csajszi és párja ír. Valódi mániákus kis csapat, hiszen mindenfelé cikáztak már a világban és valóban érdekes helyeket mutatnak be .
MINDENÜTT JÓÓÓ blogot élmény olvasgatni -vagy bekukucskálni a YouTube csatornájukra-, mert nem csak egy útikönyv, hanem szó van ételekről, szokásokról, mítoszokról.
Bernadette megosztja velünk az utazásaik során számukra ízletes vagy érdekes ételek receptjeit, hogy mi se maradjunk ki a jóbóóóóóól, ha olvasás közben kedvünk támadna egy-egy ízélményre pl. szerda este saját otthonunkban .
Többnyire európai városokba olvashatom bele magam, de a világ más helyei is szerepelnek az utazásaik között északtól délig, kelettől nyugatig.
Bernadette ezen felűl megszállott rajongója az UNESCO világörökség helyeinek.

Már gyerekkorában világutazónak készült és aki egy kicsit is spirituális az tudja, hogy az erős gyerekkori vágyak előbb-utóbb megérkeznek az életünkbe. Így történhetett ez vele is, hiszen légiutas-kísérőként az utazás az élete részévé vált és mivel úgy döntött ezeket az élményeket másokkal is megosztja, valamennyien olvashatjuk bármikor kedvünk támad olvasva utazgatni.

 

Kellemes  utazást !

Bernadette elkísér !