A titkos hozzávalók

A smink készítést alapvetően lehet játékként is kezelni azaz ne vegyük túl komolyan.

Azonban, ha valaki elkezd a sminkeléssel hivatás szerűen foglalkozni, azt illik nagyon is komolyan venni. Miért?

Csupán azért, mert mások “szépsége” függ a tudásunktól. Kevésbé avatottak bízzák magukat szakemberre, hiszen ők nem jártasak eme hétköznapi tudományban. Szóval a szakembereknek kötelessége a sminket úgy elkészíteni, hogy az ne csak szép legyen, de minden esetben tartós is. Különleges sminkek esetében ez a tartósság akár több órát is jelenthet. Ezért a nők többsége bizonyos, fontos megjelenés előtt felkeres egy szakembert, hogy biztosan ne legyen gond a sminkkel.

Mit is használhatnak a profik?  Minden olyan trükköt bevetnek, amivel az elkészített munkájuk időtálló lesz. Olyan termékekről van szó, amelyeket nagyon sok hétköznapi nő nem használ és lehet, hogy nem is hallott róluk. Vegyük sorra ezeket, így érthetőbb lesz egy smink időtállósága.

Először is a báziskrém vagy FACE PRIMER, melyet a letisztított arcbőrre viszünk fel vékony rétegben, még az alapozó előtt. Feladata az arcbőr textúrájának finomítása, feljavítása, kiegyenlítése. Az alapozó úgy “tapad” hozzá, mintha egyek lennének. Ez a speciális primer használható alapozó nélkül is, mert gyönyörűvé varázsolja a bőr felszínét.

Másodszor a szemek festése előtt szemhéjbázist –SHADOW MAGNET– alkalmazunk, ezzel megnövelve a szemhéjporok tapadóképességét. Mit jelent ez? Amikor nem használjuk a szemhéjbázist, akkor a szemhéjporok nagy eséllyel már egy óra múlva összeállnak a szemhéjráncban. Állandóan résen kell lennünk, hogy javítgassuk a szemfestéket. Szóval a shadow magnet egy kincs azoknak, akik reggel elkészítik a sminkjüket és nincs idejük óránként ellenőrizni azt. 

A másik szemrevaló kellék a szempilla bázis –LASH THICKENER. Több funkciót is betölt azon kívül, hogy tartósabbá teszi valamennyi szempillaspirált. Fehér színű, így látható amikor felvisszük a pillákra. Oxidálódik és ezzel a folyamattal színtelenedik is mielőtt teljesen láthatatlanná válik, a kiválasztott pillaspirállal kifesthető a pilla. A pillabázistól vastagabb, sűrűbb, hosszabb és vízálóbb lesz minden szempilla. Igen, minden szempillaspirált megtart annyira, hogy nem maszatolódik el. Nem vízálló, de a pillákon lévő festék nem tapad le az arcra.

Még egy igazán fontos kellék a mattító gél /szérum vagy krém! Sok esetben a zsírosodó, fénylő vagy egyenesen zsíros bőr akadályozhatja meg az elkészített smink tartósságát. A faggyúmirigyek túlzott termelése miatt állandósul a bőrfelszíni olajos réteg, így hamar “ragacsos” lesz a bőrfelszín és az olajmentes alapozó sem bírja tartani a frontot sokáig. Eben az esetben a primer helyett inkább ezt a csodaszert alkalmazzuk a smink tartóssága érdekében. Nézd meg itt.

Használhatják-e ugyanezen termékeket a hétköznapi sminkekhez a hölgyek? 

Természetesen ezeket a -smink tartósságát növelő-  készítményeket a hétköznapokban is használhatjuk. Akár a munkahelyen, akár a saját vállalkozásában dolgozó nőnek nincs ideje óránként ellenőrizni a sminkjét, viszont szeretne kifogástalan megjelenést. Amennyiben egy naponta hordható sminket ezekkel a “kiegészítőkkel” készítünk el, biztosak lehetünk benne, hogy az első javítgatásra ebéd után lesz először szükség.

Ezen kívül jó ha van a kis nesszeszerben egy kompakt púder, egy pirosító és a szájfestés frissítésére az adott készítmény. Mindenki csodálni fogja azt a nőt, akinek mindig makulátlan a sminkje. Most már te is ismered a titkos hozzávalókat. Próbáld ki!

DK