A klasszikus páros

Már a cím is arra utal, hogy egy olyan sminket szeretnék bemutatni nektek, amely soha nem megy ki a divatból. Korszakok jönnek-mennek, de mindig van olyan nő a tömegben, aki akkor is viseli, ha éppen nem divat, mert véleményem szerint az örök klasszikus soha nem a divathullámokon utazik.

Miért is klasszikus páros? Azért, mert nem használunk színeket, de annál nagyobb hatást lehet vele elérni. Na jó, van olyan, akinek illik és persze van olyan is, aki félve viselné, mert esetleg nem érzi önazonosnak.  Mitől lesz ez a smink olyan hatásos? Természetesen a tökéletes alapozás, a korrektor helyes alkalmazása a szemek körül – illetve az arc formázása, amennyiben szükséges- , a pirosító színe és erőssége, a szempillák megfelelő festése vagy egy előnyös műszempilla, a TUS vonal és a PIROS rúzs. 

Az utóbbi kettőé a főszerep. Azonban ők sem mutatnának olyan szépen, ha az előkészítés és az alapok nem lennének tökéletesen a helyükön. Amikor sminkről beszélünk -és ebben az esetben sem elhanyagolható – gondoskodnunk kell a bőr helyes hidratálásáról. A smink előtt jól előkészített arcbőr fél siker. Érdemes a smink készítése előtt egy arcradírozást és esetleg egy maszkot is feltenni a bőrünkre még a hidratáló krém vagy szérum előtt. Ez kb. 15 percet vesz igénybe, ezért ezzel a plusz idővel számolni kell a készülődés során.

 • Amint elkezdünk sminkelni, ne feledkezzünk meg a báziskrémről még az alapozó előtt (minden, ami bázis vagy primer az a tartósságot szolgálja).
 • Az alapozó egyezzen meg az arcbőr színével, így elkerülhető a színkülönbség a nyakhoz érve.
  Folyékony anti-aging alapozó
 • A korrektor ne legyen nagyon világos, de észlelhető legyen a jelenléte a szemek körül. 
A krémes korrektor sűrű, jól tapad és nem kell belőle sok, ezért nem ül be a kis ráncokba.

 

 • A barnító púder az arc két oldalára kerül és az utolsó lépésben majd teszünk rá egy kis színt. 
 • A szemhéjra egy világos vanília színű port tegyünk, hogy elfedjük a bőr fényét.

 

 • A TUS vonalat gondosan alakítsuk ki a szemformához igazítva (van akinek nem lehet “cica”vonalat rajzolni) Vigyázat, éles legyen a vonal széle.
 • A szempillákat, akár 3x is átfesthetjük, hogy karakteres legyen a kontú, de az ügyesebbek műszempillát is tehetnek fel.
 • A száj kontúrja fontos momentum, hiszen ezen (is) áll vagy bukik a végeredmény. Hegyes legyen a piros ceruza, hogy pontosan lehessen vele rajzolni.
 • A PIROS rúzs árnyalata illeszkedjen a bőr színéhez (hideg vagy meleg piros) és a kialakított formát mindenképp pontosan töltsük “fel” rúzzsal melyhez jó minőségű ecsetet használjunk. 

 • A végén, ha szükséges egy lehelletnyi púderrel simítsuk át az arcot.

Csodás megejelenést érhetünk el ezzel a sminkkel akár csak alkalomra, akár nap mint nap van kedvünk viselni. Annyira különleges a nemes egyszerűsége, a profi kivitelezés (természetesen sok gyakorlás eredménye) a letisztult textúrák, a minimalista ám mégis királynői megjelenés, hogy az mindenképp különlegessé teszi viselőjét.

Legyél különleges. Szeresd az élményt!

Dévényi Kathy