Több , mint 20 éve a Beauty-n

Hamarosan ismét Beauty szakkiállítás.

A szépségszakma izgalmas forgataga 26 éve. 

Versenyek, bemutatók, workshop-ok, újdonságok és klasszikus találkozások.

 

    Ahogy minden évben eddig , most is lélekben már készülök és véletlenül egy őszi szanálás, pakolás alkalmával a kezembe kerültek ezek a régi fotók.

Hirtelen elragadtak az egykori emlékek……2000-ben egy érdekes felkérést kaptunk, mi sminkesek ( az akkori 12 legismertebb szakember a sminkesek között).

A sminkbemutató témája : Hogyan képzeljük el a XXI. század küszöbén a jövő század sminkjét?

 Izgalmas volt , hiszen valamennyien valami különlegeset szerettünk volna alkotni.

Akkoriban volt egy igazán érdekes jelenségnek mondható fodrász az üzletemben (Kovács Zoli). Abszolút partner volt az elképzelésemet hallva, így ő lett a modellem, egyetlen férfiként a 12 fős bemutatón.

Óriási meglepetést okoztunk azzal, hogy számomra ez volt a XXI. század előrejelzése .

Volt egy vízióm, amihez a modellem abszolút megfelelt.

Tökéletes formájú feje és arca borzasztóan inspirált egy előremutató “smink” elkészítésére.

Gyorsan összeállt a kép és 1 hét alatt készültem el a tervekkel, majd egy próba után a bemutató előtt egy nappal hennával csináltam meg az alap mintát, hogy aznap csak testfestékkel kelljen át festeni és a helyszínen az apró részletekkel kiegészíteni.

Az akkor még -közízlés számára- elfogadhatatlan sminkelt férfi arc nagy feltűnést keltett, a fejre festett minta pedig hajként jelent meg az elképzelésemben -és a valóságban.

A vízió merész volt és formabontó, mivel a vékony áttetsző pólóhoz fekete, durva vászon lapszoknya és egy bőr saru volt a kiegészítő és Zoli különleges egyénisége.

Szerettem és ahogy a képeket nézem, ….még most is szeretem ezt a témát……igy visszatekintve a víziók nem csalnak meg minket.

A jelenünkben létezik férfismink és a test tetoválás szinte minden testrészen fellelhető..

Köszönöm a figyelmed,

Dévényi Kathy