Van-e titok…?

Nem szeretnélek elkeseríteni…, de szinte semmi!

     A sminkelés nem bonyolult dolog, de valóban szert kell tenned egy kis gyakorlatra. Mint mindent, ezt is gyakorolnod kell, ha igazán egyszerű és szép sminket szeretnél viselni a hétköznapjaidon.

Sok éves tapasztalatom szerint minden nő szeretne “szebb” lenni.  Persze van, aki kissé túlgondolja az arcfestést, de vannak, akiknek kifejezetten jó ízlésük van.

Hol is kezdhetnénk, mint az alapoknál.

      Először is az arcbőröd állapotát kell megvizsgálnod és szükségszerűen hidratálni. Ez azt jelenti, hogy naponta reggel este könnyű hidratáló krémet kell használnod. Amennyiben az átlagosnál szárazabbnak érzed a bőröd, heti 1-2-szer lehet “radírozni”, lehetőleg inkább peelinget használni. Amennyiben elmúltál 28 éves, a szemránckrémet is használhatod, természetesen a korodnak megfelelő hatóanyagokkal fűszerezve.  Ezeket rendszeresen használva az arcbőr rugalmas lesz és feszes, melyen a minimális smink is szépen mutat. Ne hanyagold el a kozmetikusodat sem, legalább 4-6 hetente ugorj be hozzá egy beautyshot-ra. Ez nem csak a bőrödnek esik jól, hanem a lelkednek is hiszen a rohanásban kell időnként a magunkra szánt nyugalom….adj magadnak 40-60 perc pihenést időközönként.

      A rossz hír a következő :)… Alapozóra minden esetben szükséged van, de nem mindegy, hogy milyen fajta alapozót használsz. Milyen a bőröd állapota, az életkorod, a napi munkád, az elfoglaltságaid mind mind befolyásolják, hogy milyen alapozót használj.

 

Mondhatod, hogy ezt bizony nem könnyű megtalálni és van is benne némi igazság.

 

 Minek is kell megfeleljen az alapozó? Első sorban olyan fajtát kell választani, melyet egyáltalán nem érzel, hogy az arcodra került, aztán fontos a színe – legyen egyforma az arcbőröd színével -, a kiválasztása nem bonyolult, de tudnod kell, hogyan tedd.

    Amennyiben sikeresen választottál, vagy segítséggel megtaláltad a neked való alapozót, már nem kell sok ahhoz, hogy tökéletes minimál sminket tudj készíteni. Az alapozás után a korrektor, aztán egy kellemes frissítő árnyalatú arcpír, hiszen ettől lesz üde és fiatalos az arc színe. A szempillák hangsúlyozása fontos, mert ez ad keretet a szemnek, főleg akkor, ha nem teszünk színeket a szemhéjra.

     A szájra szájfény – lehet színtelen, vagy enyhén színezett -, ekkor nem kötelező szájkontúr ceruzát használni. Amennyiben a rúzst szereted, a szájkontúr megrajzolása elengedhetetlen momentum. Így korrigálhatod a szájformát, illetve teheted tartóssá a szájrúzst órákon át.

Nem beszéltem még az eszközökről, melyek használata fontos a sminkeléshez. Ezekről a későbbiekben írok, hiszen ez is újabb fejezet.

     Mindez leírva hosszadalmasnak tűnhet, de hidd el, egy személyes foglalkozás alkalmával könnyebbnek fog tűnni, mint ahogy ezidáig gondoltad. Csupán elhatározás kérdése, hogy meg szeretnéd-e tanulni mindazt, amiről fentebb írtam.

Bátran keress fel, ha szeretnéd elkezdeni!

Szeretettel szépít,

Dévényi Kathy

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!