Színes vagy natúr ?

A sminktanácsadások alkalmával megkérdezem a vendégeimet, milyen sminket szeretnének elsajátítani,

a következő válaszokat kapom:    

“Natúr” – ” Olyan egyszerű, láthatatlan” – “Nem túl erős” –“Nem nagyon látványos” –“Finom , diszkrét”  – “Inkább natúr, mint színes”. – “Olyan legyen, mintha nem is lenne rajtam smink”. – “Szépítsen”

Ilyen és ehhez hasonló kívánságok hangzanak el….ja , és ne legyen túl bonyolult,  gyorsan meg lehessen csinálni azaz technikailag könnyen és viszonylag rövid idő alatt elkészüljön.

Abban mindig egyetértünk, hogy egészen más hangulatban indulunk el otthonról, ha magunkkal is meg vagyunk elégedve, utosó pillantást vetve az előszoba tükörben, urambocsá’ a  lift tükrében egy selfie erejéig :).

Van egy bizonyos smink , ami  -nagy százalékban- szinte mindenkinek megfelel. Könnyen elsajátítható a technika és nem kell hozzá ötnél több alkotó termék.

Minden esetben nagy csodálkozás a vége ennek az elkészült sminknek, hiszen mindannyian úgy gondoljátok a smink csak bonyolult lehet. Öt jól megválasztott hozzávaló, néhány ecset, mert jó eszköz nélkül nehéz szép sminket kreálni és egy kis türelem hamar meghozza az eredményt. Sminkeljünk, de ne essünk – a manapság oly sokat látható- túlzásokba, tartsunk mértéket, hogy ne vesszünk el a smink mögött.

A legtöbb szakember -köztük én is- azt valljuk, hogy a legegyszerűbb(nek) látszó sminkek igénylik a legprecízebb munkát.

Lehet azonban ezt a sminket akár a hétköznapokon is elkészíteni és viselni. Amennyiben még soha nem tapasztaltad meg ezt az egyszerűen elkészíthető módot, keress fel bátran, hogy az elkövetkező időben megváltozzon a naponta viselhető sminkekről a véleményed.

Addig is legyetek jók !

DK